30 oktober 2009

Farvel til Sorø Sportsråd


Fodboldklubben Sorø Freja har idag på deres hjemmeside meddelt, at man melder sig ud af idrættens interesseorganisation Sorø Sportsråd, der samler 47 foreninger i Sorø.

Af klubbens hjemmeside fremgår det:

Sorø Freja har - og har længe haft - et stort og ofte udtrykt ønske om at idrætslivet i Sorø kommune sammen skal finde den dynamik og det samarbejde der vel oprindeligt var meningen med en paraplyorganisation. Til fælles glæde og udbytte for det samlede idrætsliv og den enkelte forening i Sorø kommune.

Der er i dag indenfor Sorø kommunes idrætsforeninger mere end nogensinde behov for dynamik, samarbejde, innovation og udvikling. Idrætsforeningerne står i dag overfor en række forskelligartede udfordringer. Udfordringer som et dynamisk og samarbejdende Sorø Sportsråd ville kunne være med til at løse, men desværre ikke med en struktur og form som i dag evner at løse som vi ser det i Sorø Freja.

Sorø Freja vil afvente en sådan form for dynamisk samarbejdes genopståen og være parat til at gå ind i et sådant med stort engagement, men finder altså ikke længere dette – det dynamiske samarbejde - tilstede i det nuværende Sorø Sportsråd.

Man kan læse om begrundelsen for den opsigtsvækkende udmeldelse her:

http://www.sorøfreja.dk/data/images/pdf/udmeldelse%20af%20sorø%20sportsråd.pdf

Formanden for Sportsrådet Ole Ring har til Sorø Avis efterfølgende udtalt, at det er Freja, der nu prøver at gøre Sportsrådet til en politisk kampplads.

Læs Ole Rings kommentar her