10 juli 2010

Vestsjælland: Kommunedyst skal understøtte sundheds- og forebyggelsesområdet

Seks borgmestre fra Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Sorø og Ringsted kommuner er gået i skarp træning for at vise vejen for borgerne mod at opnå flest mulige kilometer.

Det er nemlig det, der er formålet med den kommunedyst, DGI Vestsjælland står som arrangør af søndag den 26. september.

Samlet set håber man i DGI Vestsjælland på, at op mod 8500 borgere vil deltage i de seks motionsarrangementer, som kobles sammen via af seks storskærme på 12,5 m2, hvor man undervejs kan følge med i, hvem der tilbagelægger flest kilometer.

Man kan deltage både i løb, cykling, rulleski, rulleskøjter, gang, kørestol mv.

SEAS-NVE er titelsponsor og hovedsamarbejdspartner i projektet.

»SEAS-NVE KommuneDysten handler både om energi og fællesskab og det samme gør SEAS-NVE, og så dækker den hele seks vestsjællandske kommuner med over 290.000 borgere, der alle får deres el via
SEAS-NVEs forsyningsnet.

Derfor var det helt oplagt for os at være med og tage aktivt del i projektet,« siger adm. direktør for SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, bl.a. om baggrunden for SEAS-NVE´s engagement.

Man kan allerede nu tilmelde sig på www.kommunedysten.dk, og det kan man sommeren igennem.

Formålet med dysten

DGI Vestsjælland´s og kommunerne i Vestsjællands partnerskabsaftaler skal danne baggrund for et øget aktivitetsniveau blandt borgerne, således vil også hele sundheds- og forebyggelsesområdet understøttes.

Samtidig er der et ønske hos kommunerne om at bringe borgerne tættere sammen i de nye kommuner.

Endvidere er formålet at lave en anderledes og nyskabende motionsevent sammensat af eksisterende motionsformer.

Samtidig også en motionsevent, som appellerer til et bredt spekter af motionsinteresser, hvor familien kan tage af sted sammen og dyrke forskellige motionsformer, men dog i samme begivenhed.

Deltagerne i SEAS-NVE KommuneDysten skal have oplevelsen og følelsen af fællesskabet med et pift af konkurrence. Det er motionsforeningerne under DGI Vestsjælland som står for det praktiske omkring arrangementerne. Endvidere er Nykredit sponsor for de aktiviteter som kommer til at foregå i målområderne i de seks kommuner.

15. august 2010 lancerer Nykredit og DGI i fællesskab i øvrigt et nyt motionssite, som skal motivere og inspirere danskerne til motion.

DGI og Nykredit skaber i efteråret 2010 et nyt, virtuelt forum og mødested for motionsdanskerne og investerer 12 mio. kr. i at øge folkesundheden.

Konkret vil partnerne opbygge et netbaseret motionsunivers for voksne med inspiration og viden om motion – i første omgang primært inden for løb, cykling, svømning og kajakroning.

Partnerne bliver også synlige i den ikke-digitale virkelighed i form af motionsarrangementer, hvor man også kan blive inspireret til enten at komme i gang med motion eller få motivation til at fortsætte.

Partnerskabet vil først for alvor blive effektueret fra efteråret 2010, når det fælles nye motionssite bliver lanceret, ligesom de første motionsarrangementer også gennemføres fra efteråret 2010